Kevät lähestyy ennen aikojaan? Kuukausiennuste lupaa tavanomaista lämpimämpää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lähtölaskennan kevääseen voi jo mahdollisesti aloittaa. Forecan mukaan uuden kuukausiennusteen perusteella Suomen sää on tammikuun lopussa ja helmikuussa tavanomaista lämpimämpää. Sää kuitenkin jatkuu myös vaihtelevana ajoittaisen kylmän ilman ja myrskyjen vuoksi.

– Tämä uusi kuukausiennuste ei anna enää tilaa kovinkaan kylmille, pitkäkestoisille pakkastilanteille. Mahdolliset kylmänpurkaukset jäisivät siis meillä jatkossa vain muutamien päivien pituisiksi. Pääsääntöisesti Suomessa olisi tavanomaista lauhempaa säätä, ajoittain jopa föhn-tuulta myrskytilanteineen. Aika myrskyherkkää on siis jatkossakin, Forecan Markus Mäntykangas kuvailee blogissa.

Kuukausiennusteen mukaan tämä ja ensi viikko voivat olla jopa 3-6 astetta tavanomaista lämpimämpiä. Keskiarvoa lämpimämmät ilmat saattavat jatkua vielä helmikuun alussa, joskin kyseisen ajan ennustettavuus on vielä huono. Kevät saattaa ottaa varaslähdön, sillä lumipeite voi huveta ennustetussa asetelmassa nopeasti ja jo helmikuussa voi tulla yllättävän varhain keväiseltä tuntuvia päiviä.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden kartoilla näkyy viitteitä tavanomaista lämpimämmästä säästä myös 14. ja 21. helmikuuta alkaville viikoille. Ennustettavuus kuitenkin heikkenee huomattavasti näin pitkäkestoisissa ennusteissa.