Onneksi olkoon! Kauniit ja rohkeat alkoi Suomessa 30 vuotta sitten

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen saippusarja Kauniit ja rohkeat täytti 20. tammikuuta Suomessa pyöreitä. Sarjaa nimittäin esitettiin silloisella Kolmoskanavalla ensi kertaa 30 vuotta sitten, 20. tammikuuta 1992.

Kauniit ja rohkeat eli The Bold and the Beautiful oli lama-ajan Suomessa käänteentekevä ilmestys. Kyseessä oli nimittäin ensimmäinen Suomen televisiossa esitetty päivittäinen saippusarja. 1990-luvulla todelliseksi ilmiöksi noussut sarja keräsi televisioiden ääreen kaikenikäisiä ihmisiä, ja sen suosio näkyi jopa hahmojen mukaan ristittyjen lasten määrässä.

Kauniiden ja rohkeiden suosion myötä Suomessa alettiin esittämään myös muita päivittäisiä saippusarjoja, kuten Emmerdale, Tunteita ja tuoksuja, Sunset Beach ja Marienhof. Vuonna 1999 ensiesityksensä sai kotimainen viitenä päivänä viikossa esitettävä saippusarja Salatut elämät.

MTV juhlistaa Kauniiden ja rohkeiden 30-vuotista taivalta Suomessa erityisellä tempauksella. Ensimmäinen Suomessa esitetty jakso on katsottavissa MTV-suoratoistopalvelussa.