Vuokrat nousivat jälleen – nopeinta nousua Turussa ja Tampereella

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrahinnat nousivat loka-joulukuussa erityisesti kahdessa kaupungissa. Nopeinta nousu oli Tilastokeskuksen tuoreen raportin mukaan Turussa ja Tampereella. Vuokrien hinnat nousivat Turussa 1,4 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Tampereella vuokrat nousivat hieman vähemmän 1,3 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Pääkaupunkiseudulla vuokrien nousu oli hitaampaa kuin muualla Suomessa. Vuokrataso nousi keskimäärin 0,6 prosenttia, kun muualla Suomessa se oli 0,8 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. STT:n mukaan vuokrat jopa laskivat pääkaupunkiseudulla 0,1 prosenttia verrattuna edelliseen vuosineljännekseen.

Vähiten vuokra-asuntojen vuokrat nousivat Porissa, jossa nousua oli 0,2 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Toiseksi vähiten nousua oli Tilastokeskuksen mukaan Rovaniemellä ja Hyvinkäällä, joissa vuokrat nousivat 0,3 prosenttia.