Lainaa heti tilillesi 500 – 20 000 euroa

Kaupallinen yhteistyö Lifestyle · Stara.fi

Verkossa toimiva Lainaa.net on kotimainen ilmainen palvelu, joka etsii parhaimmat lainatarjoukset yli 20 luottolaitoksen joukosta. Palvelun lainatarjoukset tulevat hyvämaineisilta ja laadukkailta luottolaitoksilta. Lainaa.net on selkeä, käyttäjäystävällinen ja hyödyllinen sivusto, jonka avulla jokainen voi löytää juuri omiin olosuhteisiinsa parhaiten sopivan lainan.

Tämä artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lainaa.net-palvelun kanssa.

Paras ja edullisin laina jokaiseen elämäntilanteeseen

Lainaa.net vertailee yli 20 luottolaitosta ja tekee yhteistyötä vain luotettavien lainapalveluiden kanssa. Luottolaitoksien välillä on monenlaisia eroja. Luottolaitokset saattavat tarjota lainoja 100 – 60 000 euron väliltä, mutta kokemus on osoittanut, että yli 20 000 euron lainoja myönnetään vähemmän ja niihin on tiukemmat lainanmyöntökriteerit. Myös pieniä alle 500 euron lainoja on ollut koronapandemian aikana vähemmän tarjolla. Lainojen maksuajat vaihtelevat 1-20 vuoden välillä.

Myös lainojen myöntöehdoissa on eroja luottolaitoksesta riippuen. Matalammat lainanmyöntökriteerit omaavalla lainalla on usein korkeampi korko, eli lainan kokonaiskuluja muodostuu enemmän. Lainaa.net etsii kuitenkin näiden joukosta halvimman lainan. Käyttäjä voi myös kokeilla lainalaskuria, joka laskee arvion lainan kokonaiskuluista ja todellisesta vuosikorosta. Verkkopalvelusta löytyy myös tulo-menolaskuri, jonka avulla saa konkreettista tietoa rahankäytöstä ja voi tarkastella miten talouden voi pitää tasapainossa.

Milloin rahat tulevat tilille?

Parhaassa tapauksessa laina ilmestyy tilillesi jopa 15 minuutissa. Useat lainalaitokset tilittävät rahat samana päivänä käyttöön, mutta pankkien väliset siirtoviiveet saattavat pidentää tilitystä jopa 24-48 tuntia. Lainaa hakiessa kannattaa ottaa valmiiksi esiin palkkakuitti, todistus maksetusta eläkkeestä tai muusta säännöllisestä tulosta. Lainan hakemiseen tarvitaan myös sähköinen tunnistautuminen. Tämä onnistuu toiminnassa olevien verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla. On hyvä ottaa huomioon, että mobiilivarmenne ei toimi prepaid-liittymissä.

Kuka voi saada lainaa?

Lain mukaan lainaa voidaan myöntää 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille Suomen kansalaisille, mutta monet luottolaitokset vaativat hakijalta 20-21-vuoden ikää. Jos 18-vuotias hakija voi kuitenkin todistaa saavansa säännöllisesti tuloa, luottolaitos voi luottaa takaisinmaksukykyyn eikä lainan myöntämiselle ole silloin välttämättä estettä. Tärkeintä lainan hakemisessa on tarkat tulo- ja menotiedot, joiden avulla luottolaitos arvioi lainan takaisinmaksukyvyn.

Takaisinmaksukyky ja luottoriski määrittävät lainan myöntämistä ja lainan maksimisuuruutta. Jos käyttäjä epäilee, että hänellä saattaisi olla maksuhäiriömerkintä, kannattaa luottotiedot tarkistaa osoitteesta asiakastieto.fi. Ennen lainan hakemista on hyvä tehdä realistinen suunnitelma lainan takaisin maksamisesta. Omaa talouttaan ei kannata pistää liian tiukille.

Voiko lainan perua?

Kyllä, lainan voi perua. Lainan hakijalla on kuluttajasuojalain mukaan oikeus peruuttaa lainasopimus 14 vuorokauden kuluessa lainasopimuksen tekemisestä. Lainatarjouksen hakeminen kannattaa, vaikka laina ei olisi vielä ajankohtainen. Jos hakee lainaa Lainaa.net-palvelun kautta, saa nähtäväkseen esihyväksyttyjä lainatarjouksia eri luottolaitoksilta.

Tarjoukset eivät vielä sido käyttäjää mihinkään, vaan ne antavat tietoa siitä miten paljon ja millä ehdoilla hän voisi saada lainaa. Jos suunnitelmissa on lainan hakeminen lähitulevaisuudessa, mutta asia ei ole juuri nyt ajankohtainen, lainatarjouksen hakeminen on silti kannattavaa. Lainaa.net-palvelun tietojen avulla voi tehdä realistisia taloudellisia suunnitelmia tulevaisuutta varten.

Lähes kaikki lainamme ovat vakuudettomia kulutusluottoja

Lainaa.net-palvelun listaamiin lainoihin ei tarvita takaajia, yhteishakijaa eikä muuta reaalivakuutta. Luottolaitokset ovat velvoitettuja selvittämään lainan käyttötarkoituksen yleisellä tasolla. Osa lainoista on niin kutsuttuja limiittiluottoja, jolloin laina on ikään kuin aina käytössä tietyn luottorajan sisällä.

Jos lainan tarkoitus on yhdistelylaina, voi käyttäjä saada positiivisen luottopäätöksen isompaan lainaan kuin mitä saisi muihin lainan käyttötarkoituksiin. Lainatarjouksia kilpailutettaessa tulee huomioida, että kulutusluottojen 10 prosentin korkokatto päättyi 31.9.2021. Korkokatto esti lainan saamisen monelta sitä tarvinneelta henkilöltä, mutta nyt tuo korkokatto on poistettu käytöstä.