Huolestuttavaa hupia Tampereen Annalassa – nuoret heittelevät autoja lumipaakuilla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lapset ja nuoret joutuvat keksimään vaihtoehtoisia tapoja itsensä viihdyttämiseen harrastustoiminnan ollessa tauolla koronavirusrajoitusten takia. Joskus kupeiden hedelmät lyövät viisaat päät yhteen ja aiheuttavat toiminnallaan enemmän harmia kuin ymmärtävätkään. Näin on käynyt myös Tampereella.

– Poliisi on saanut huolestuttavan yhteydenoton Tampereen Annalasta. Ilmoituksen mukaan Hirvikallion asuntoalueella heitellään iltaisin lumipalloja ja jäisiä kökköjä ohi ajavien autojen päälle. Tekijät ovat oletettavasti lähialueiden nuoria, Sisä-Suomen poliisilaitos tiedottaa.

– Poliisi haluaa muistuttaa, että kuvatun kaltainen ajattelematon toiminta voi aihettaa ajoneuvon tuulilasin rikkoutumisen tai peltivaurioita. Pahimmassa tapauksessa lumipallojen heittely voisi aiheuttaa jopa henkilövahinkoja, jos kuljettaja menettää tilanteessa ajoneuvonsa hallinnan.Poliisi kannustaa nuoria nauttimaan ulkoilusta ja talvisista leikeistä, mutta autojen heittely lumipalloilla ei kuulu näihin toimiin.

Facebookissa on toivottu, että viranomaiset ottaisivat nuoret puhuteltavaksi. Yleensä auktoriteetin läsnäolo voi muistuttaa yhteisölliset säännöt mieleen. Kun tavat ja sopivat käytösmallit ovat palanneet mieleen, voi nuoria sen jälkeen silittää päästä.