Maailman pienin puisto – mahdut hädin tuskin seisomaan siellä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman pienin puisto ei ehkä kokonsa puolesta sovellu perinteisten puistoiluun liittyvien aktiviteettien harrastamiseen. Tästäkin huolimatta sillä on erityinen paikka Yhdysvaltojen Oregonissa sijaitsevan Portlandin asukkaille.

Mill End Park on pinta-alaltaan vain alle 0,3 neliömetrin kokoiunen. Se perustettiin vuonna 1948 leikkimielisesti Pyhän Patrickin päivänä irlantilaisten haltijoiden siirtomaaksi. Mill End Park nimettiin vuonna 1971 virallisesti maailman pienimmäksi puistoksi Guinnessin ennätystenkirjan toimesta.

Puisto tuhottiin viime vuonna tietöiden tieltä. Nyt se on kuitenkin perustettu Portlandin asukkaiden iloksi uudelleen, tällä kertaa noin 15 sentin päähän alkuperäisestä sijainnista. Portlandin kaupungin puisto-osaston mukaan puiston uudelleenavaamista tullaan juhlistamaan lähitulevaisuudessa.