Nerokasta! Suomalaisyhtiö tuo kehonkoostumusmittauksen kauppakeskuksiin

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kehonkoostumusmittaus eli inbody-mittaus on patentoituun bioimpendanssimenetelmään perustuva teknologia, joka antaa tarkan raportin lihaksen, rasvan ja veden määrästä kehon eri osissa. Mittaustulos kertoo perinteistä painoindeksiä paremmin ihmisen terveydestä ja kehon kunnosta. Nyt kehonkoostumusmittauksia voi tehdä kauppareissun yhteydessä.

Perinteisesti mittauslaitteet ovat olleet vain ammattikäyttäjien saatavilla ja mittaukseen on päässyt rajoitetusti kuntosalien, fysioterapian tai muun terveydenhuollon kautta. Suomalainen Bodymaja Oy tuo mittaukset kauppakeskuksiin lähelle ihmisiä. Kolme ensimmäistä toimipistettä sijaitsevat Triplan, Kaaren ja Länsituulen kauppakeskuksissa Helsingissä ja Espoossa.

– Kehonkoostumusmittaus mielletään usein vain urheilijoiden ja aktiiviliikkujien välineeksi, mutta se on paljon muutakin. Kuka tahansa omasta hyvinvoinnistaan kiinnostunut saa tuntuvaa hyötyä testaustuloksista ja voi hyödyntää tietoa omassa arjessaan, olipa kyse painonhallinnasta, istumatyöläisen hyvinvoinnista tai vaikkapa ennakoivasta lihaskunnon seurannasta iän karttuessa, yhtiön toimitusjohtaja Aapo Hirvensalo kertoo.

– Haluamme pitää kynnyksen mahdollisimman matalana. Bodymajan mittauspisteet perustuvat itsepalveluun. Asiakas saa verkkokaupastamme ovenavaukseen oikeuttavan linkin, jota klikkaamalla hän pääsee mihin tahansa toimipisteeseemme. Ajanvarausta ei tarvita, eikä mittauksen yhteydessä tarvitse kuunnella myyntipuheita muihin tuotteisiin liittyen tai joudu keskustelemaan tuloksista kenenkään kanssa, kuvailee Hirvensalo.

Tulokset ovat tarkasteltavissa välittömästi mittauksen jälkeen Oma Body -palvelussa, josta löytyvät myös selkeät ohjeet tulosten tulkitsemiseen. Koko käynti Bodymajassa hoituu 5–10 minuutissa, josta varsinainen mittaustapahtuma vie vain murto-osan. Hirvensalon mukaan kehonkoostumustietojen merkitys voi olla jopa kansanterveydellinen. Hän peräänkuuluttaa aktiivista keskustelua aiheen ympärille.

– Esimerkiksi viskeraalirasvan eli vaarallisen sisäelinrasvan merkityksestä puhutaan aivan liian vähän. Vaikutus olisi varmasti näkyvä, jos vain useampi suomalainen ottaisi sen aktiivisen ja oma-aloitteisen seuraamisen agendalleen, sanoo Hirvensalo.