Taianomainen näky valokuvaan – luonnon jäämonumentti kohosi Säkylässä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Säkylän Pyhäjärven jäällä on voinut viime päivinä törmätä taianomaiseen näkyyn. Jään keskeltä on kohonnut ylös jäävuoreksi kutsuttu muodostelma.

Pyhäjärven jäävuoren ikuisti valokuvaksi paikallinen Arto Juutistenaho. Hän jakoi näyttävän otoksen Facebookin Pyhäjärvi – Satakunnan helmi -ryhmässä. Juutistenahon mukaan kuva otettiin Iissalon takana 15. tammikuuta.

Aivan todellisesta jäävuoresta ei ole kyse, vaikka kuvassa muodostelma voikin näyttää valtavan kokoiselta. Asiasta ensimmäisen äuutisoineen Länsi-Suomi -lehden mukaan se kohoaa todellisuudessa 60-70 sentin korkeuteen. Valokuvaaja toteaa lehdelle joskus olevan mukavaa etsiä hiukan erilaisia kuvakulmia kuvattaviin kohteisiin.

https://www.facebook.com/groups/320105384753992/posts/4682469155184238/