Suomalainen liikuteltava moduulimökki voitti kansainvälisen palkinnon

Koti & Asuminen Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen mökki-innovaatio on kerännyt suitsutusta maailmalla. Space of Mind Oy:n helposti liikuteltava moduulimökki on voittanut Wallpaper-lehden Life Enchancer of the Year, eli vuoden elämänmullistaja -palkinnon.

Space of Mind -mökin kehittivät yhteistyössä arkkitehtitoimisto Studio Puisto, design-yritys Made by Choice ja muotoilutoimisto Proto Demos koronakeväällä 2020 saadun idean myötä. Yhdeksänneliöisen, moduuleista rakennettavan design-mökin kuvaillaan soveltuvan esimerkiksi etätyöpisteeksi, majoitustilaksi tai hiljentymishuoneeksi.

Kilpailun design-tuotteiden palkintokategorian tuomarina toimi italialainen elokuvaohjaaja Luca Guadagnino, joka kuvaili Space of Mindiä julkiseen tai yksityiseen käyttöön soveltuvaksi luonnollisen viehättäväksi sekä aidosti hyödylliseksi suunnittelutyöksi. Mökkejä aletaan valmistamaan tänä vuonna sarjatuotantona erityisesti majoitusliiketoiminnan tarpeisiin.