Teinit kokeilivat oman elämänsä Katiska-temppua – Rovaniemen poliisi nappasi kiinni

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lapin poliisilaitos on ottanut kiinni teinien huumeliigan. Nuorten miesten pyörittämä huumebisnes paljastui kenttävalvonnan yhteydessä Rovaniemellä joulukuussa 2021. Porukassa on sekä huumeita käyttäneitä että välittäneitä 17–20-vuotiaita nuoria miehiä.

Porukassa on liikkunut kannabista. Rikosepäilyn päätekijäksi epäillään oululaista 19-vuotiasta miestä. Teiniliiga on ostanut häneltä epäilyn mukaan kilon verran kannabista. Juttukokonaisuuteen liittyen on kirjattu yhteensä 13 huumausainerikoksiin liittyvää rikosilmoitusta.

Asiassa on 13 rikoksesta epäiltyä, joista kahdeksan alaikäistä. Jutun tutkinnan aikana on takavarikoitu yhteensä noin 400 grammaa kannabista ja noin 4.000 euroa käteistä rahaa.

Oululaista päätekijää epäillään törkeästä huumausainerikoksesta, lisäksi päätekijän tyttöystävää epäillään huumausainerikoksesta sekä toista oululaista nuorta miestä huumausainerikoksesta. Rovaniemellä huumausainerikoksista epäillään neljää henkilöä ja huumausaineen käyttörikoksista seitsemää henkilöä.

Poikkeuksellista rikosepäilyssä on, ettei rikoksista epäillyillä ole aiempaa taustaa poliisin kanssa eli he ovat ensikertalaisia, opiskelevia tai työssä käyviä nuoria. Tässä asiassa suurimpaan osaan huumausaineen käyttörikosepäilyjen osalta, sovelletaan hoitoonohjausta syytteen sijaan. Kaiken kaikkiaan seitsemän henkilöä on ohjattu hoitoon huumausaineiden käytön vuoksi. Kaikki hoitoon ohjatut ovat alaikäisiä.