Mikko Leppilammen tähdittämä Hautalehto-sarja ampaisi C Moren katsotuimmaksi alkuperäissarjaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mikko Leppilampi tähdittää tuoretta nordic noir -sarjaa Hautalehtio: Kylmä syli, joka perustuu Christian Rönnbackan kirjaan. C More -suoratoistopalvelussa esitettävä sarja on katsojaluvuista päätellen vedonnut rikostarinoiden ystäviin.

Hautalehto: Kylmä syli on kohonnut C Moren kaikkien aikojen katsotuimmaksi alkuperäissarjaksi. Joulukuussa alkanut, Porvooseen sijoittuva rikossarja sarja on ollut suorantoistopalvelun katsotuin jo viiden perättäisen viikon ajan.

– Sarja on erittäin laadukkaasti tehty, ja palautteen perusteella juuri tuotannon laadukkuus on tehnyt vaikutuksen katsojiin. On hienoa, että suomalaiset ovat ottaneet Hautalehdon omakseen, hehkuttaa C Moren sisällöstä vastaava draamapäällikkö Jani Hartikainen.

C Moren alkuperäissarjoja on julkaistu myös Baltiassa ja Pohjoismaissa. Hautalehto: Kylmä syli julkaistaan helmikuussa Liettuassa ja myöhemmin Virossa sekä Latviassa, ja saran tuottaja Rimbo Salomaan mukaan tarkoituksena olikin alusta lähtien tavoitella kansainvälisiä markkinoita. Leppilammen lisäksi sarjassa nähdään muun muassa Onni Parviainen, Oona Airola, Antti Reini ja Teijo Eloranta.