Hiihtäjä pelastettiin Kärsämäellä – soitti hätäkeskukseen pudottuaan avantoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pelastuslaitos hälytettiin lauantaina suorittamaan Pohjois-Pohjanmaalla tehtävää, jonka panoksena oli hiihtäjän henki. Hiihtäjä oli joutunut vaaralliseen tilanteeseen pudottuaan avantoon syrjäisellä metsäseudulla.

Keski-ikäinen mies oli lähtenyt hiihtämään metsäautotien varresta maastoon lauantai-aamupäivällä Jokilaaksossa. Hiihtäjän ylittäessä suurikokoista ojaa jää oli pettänyt alta. Mies putosi avantoon, joka osoittautui yllättävän syväksi.

Hiihtäjä onnistui pitämään päänsä pinnan yläpuolella, mutta ei päässyt pois avannosta omin voimin. Hän kykeni kuitenkin soittamaan hätäkeskukseen kastuneella puhelimellaan. Mies yritti parhaansa mukaan neuvoa pelastuslaitokselle sijaintiaan syrjäisellä alueella.

Pelastusoperaatio kesti lopulta noin 50 minuuttia, ja hätäkeskuspäivystäjä oli Ilta-Sanomien mukaan koko tuon ajan yhteydessä avun tarvitsijaan. Hiihtäjä pelastettiin hyisestä vedestä ja toimitettiin sairaalahoitoon helikopterilla.