YLE: Sanna Marin taipui viimein? ”Suomi luopuu kaikista koronarajoituksista”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen koronarajoitukset varsinkin elinkeinotoiminnassa ovat olleet viime aikoina selvästi muuta Eurooppaa tiukemmat, kun Sanna Marinin johtaman hallituksen rajoituksia erityisesti ravintola-alalle on ollut mahdotonta perustella tutkimustiedolla. Hetki sitten Yleisradio uutisoi pääministerin ilmoittaneen rajoituksista luopumisesta.

Pääministeri kertoi Päätoimittajayhdistyksen tilaisuudessa, että Suomessa luovutaan kaikista koronarajoituksista jo huomenna alkavan helmikuun aikana. Rajoitusten keventäminen alkaa jo tiistaina 1. helmikuuta ruokaravintoloiden ja matalan riskin tapahtumien osalta. Ruokaravintolat saavat huomisesta alkaen anniskella kello 20.00 saakka ja olla auki kello 21.00 saakka. Baarien osalta rajoituksiin ei tule vielä kevennyksiä, vaan ne joutuvat edelleen lopettamaan anniskelun kello 17.00 ja sulkemaan ovensa kello 18.00.

Pääministeri Sanna Marinin tämänpäiväinen lausunto asettuu mielenkiintoiseen valoon, kun sitä verrataan sosiaali- ja terveysministeriön perjantaina julkaisemaan ilmoitukseen. Kolme päivää sitten ministeriö nimittäin ilmoitti, että koronarajoitukset jatkuvat ravintoloissa maaliskuun loppuun saakka. Pääministerin ja ministeriön lausunnot ovat siis vähintäänkin sekavia, kun niitä verrataan toisiinsa.

Viime viikkoina Sanna Marinin hallitus on saanut rajua kritiikkiä rajoituksista, jotka eivät ole perustuneet tutkittuun tietoon tai tartuntamääriin. Kulttuurialan äänitorvena profiloitunut Paula Vesala kiteytti artistien tuntemukset äskettäin toteamalla, etteivät hallituksen päättämät rajoitukset ole juridisesti perusteltavissa.

– Uskallanko edes toivoa että päästään töihin, kun meitä joka käänteessä on pidetty kiinni näytösluonteisesti, ei näyttöön perustuen. Ekana kiinni, vikana auki, Paula Vesala kirjoitti.

3. helmikuuta Senaatintorilla järjestetään kello 12.00 alkaen kulttuuri- ja tapahtuma-alan mielenosoitus. Hän kutsuu paikalle kaikki kulttuuri- ja tapahtuma-alaa tukevat ihmiset.