Työnantajat huomio! Tänään vuoden suosituin työnhakupäivä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tilastojen ja aiempien vuosien analyysien mukaan huomenna ensimmäinen päivä helmikuuta haetaan eniten töitä koko vuoden aikana. Duunitori.fi kertoo keränneensä tammikuussa 2022 yli miljoona työnhakijan vierailua sivustolla viikossa.

Koronakriisi on möyhentänyt työmarkkinoita: Joillain aloilla työt ovat vähentyneet tai loppuneet rajoitusten vuoksi, joten moni on päättänyt vaihtaa alaa. Toisilla aloilla taas työn kuormitus on lisääntynyt koronan vuoksi, mikä voi lisätä alanvaihtointoa.

Moni vaihtaa työpaikkaa myös toimialansa sisällä. Etätyöajan uudet ja joustavammat työtavat ovat saaneet miettimään työmahdollisuuksia uudesta näkökulmasta, kun työ ei välttämättä jatkossakaan ole sidottu tiettyyn paikkaan. Toisaalta pitkittynyt etätyö on saattanut heikentää sitoutumista työyhteisöön, mikä saa miettimään työpaikan vaihtoa.

– Työnhaun ja rekrytoinnin kiirepiikit tapahtuvat tyypillisesti kesä- ja joululomakauden jälkeen. Moni työpaikan vaihtoa jo pidempään harkinnut saa lomalla etäisyyttä arkeen ja ehtii pohtia uratoiveitaan, ja toisaalta lomalta paluun jälkeen on luonteva hetki ryhtyä työnhakuun uudella energialla, kertoo Duunitorin rekrytointiasiantuntija ja kokenut rekrytoija Lotta Viljamaa.