Antti Tuisku hankkii uuden ammatin: ”Terapeuttien ovia kolkutellaan”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Laulaja Antti Tuisku on opiskellut liikuntaneuvojaksi ja joogaopettajaksi. Nyt miehen ammattirepertuaari laajenee lyhytterapeutin opinnoilla. Hän valmistuu ammattiin loppuvuodesta.

– Koska esimerkiksi tässä maassa kulttuurin ja tapahtuma-alan arvostus on ylipäänsä niin heikkoa ja harvalla alalla toimivalla ihmisellä on enää uskoa päätöksentekijöihin, olen itsekin kaikessa hiljaisuudessa opiskellut itselleni tämän pandemian keskellä toista ammattia. Valmistun loppu vuodesta lyhytterapeutiksi, Tuisku kirjoittaa.

– Lyhytterapeutit työskentelevät usein eturintamassa, missä mielen haavoja ja traumoja aletaan vasta hoitamaan. Lyhytterapeutit pyrkivät kaivamaan asiakkaan voimavarat näkyviin ja valamaan uskoa, toiveikkuutta ja kirkkaampia näkymiä tulevaisuuteen.

Hän myöntää omaavansa ristiriitaiset fiilikset. Antti Tuisku on samaan aikaan onnellinen uudesta ammatista, mutta myös huolissaan kulttuuri- ja tapahtuma-alan ihmisten puolesta.

– Olen suunnattoman surullinen siitä tosiasiasta, että minulle, kuten niin monille muille terapeuteille, tulee riittämään tämän kaiken jälkeen entistä enemmän töitä. Ja pahoin pelkään, että tämän maan terapeuttien ovia kolkutellaan myös kultturi- ja tapahtuma-alan ihmisten toimesta. Oveni tulee olemaan avoinna kaikille. Toivottavasti sen aika ei kuitenkaan tule olemaan vielä.