Käytöstä poistettu Boieng 747 muutettiin yökerhoksi

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian Kemblessä on mahdollisuus viettää iltaa aidossa Boeing 747 -jumbojetissä. Kylässä sijaitsee nimittäin käytöstä poistettu matkustajalentokone, joka on muutettu tanssisaliksi, baariksi ja museoksi.

British Airways poisti lentokoneen käytöstä vuonna 2020, jonka jälkeen sen osti Cotswoldin lentoaseman toimitusjohtaja Suzannah Harvey. Hän maksoi koneesta Timeout-lehden mukaan vain yhden punnan, eli noin 1,20 euroa. Koneen sisäosien remontointi tuli sen sijaan maksamaan yhteensä 500 000 puntaa.

Suuri osa Boeing 747 -koneen matkustamon penkeistä on poistettu. Niiden tilalla on muun muassa tanssilattia, DJ:n esiintymislava ja baari. Osa lentokoneesta säilytettiin entisellään toimimaan museona.

Bilelentokone on tällä hetkellä vuokrattavissa juhlakäyttöön tuhannen punnan tuntihintaan. Ensimmäiset tilaisuudet lentokentä yhteydessä sijaitsevassa koneessa järjestetään helmikuussa.