Malmin entinen lentokenttä avattiin virkistyskäyttöön – matkaluistelua, hiihtoa, pallopelejä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suuren kohun myötä käytöstä poistettu Malmin lentokenttä Helsingissä on avattu kaupunkilaisille harrastus- ja liikuntapaikaksi. Aidatulle lentokentälle voi 2. helmikuuta alkaen kulkea vapaasti viiden jalankulkuportin kautta. Moottoriajoneuvoilla ajaminen kentällä on kielletty.

Malmin entisellä lentokentällä voi helmikuusta lähtien esimerkiksi juosta, kävellä, pyöräillä, luistella, hiihtää ja harrastaa pallopelejä. Alueelle on luotu muun muassa matkaluistelurata, jota monet ovat toivoneet Helsinkiin. Matkaluisteluradan pituus on noin 1,2 kilometriä, ja se on parhaimmillaan yli 10 metrin levyinen. Matkaluistelurata on käytössä niin kauan kuin olosuhteet sen sallivat ja luistelu on turvallista.

Jään kuntoa seurataan päivittäin, ja siitä pidetään huolta jäädyttämällä, auraamalla, harjaamala ja höyläämällä. Lentokentällä liikkuvia kehotetaan olemaan valppaana, sillä alueen läpi kulkee kaksi pelastuslaitoksen hälytysajoreittiä. Malmin virkistysalue on väliaikainen, sillä alueella aloitetaan rakennustyöt vielä kevään 2022 aikana. Kentän alueelle tullaan tulevaisuudessa rakentamaan noin 13 500 uutta asuntoa.