Pieni lapsi leikki älykellolla – jutteli yhtäkkiä hätäkeskuksen kanssa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Älylaitteiden päätymisellä pienten lasten käsiin voi olla yllättäviä ja toisinaan jopa vanhemmille järkytyksen aiheuttavia seurauksia. Erään Yhdysvaltojen Michiganissa asuvan pariskunnan lapsi otti vanhempiensa älykellolla yhteyttä hätäkeskukseen.

Leon ja Andrea Hendrix olivat antaneet kolmivuotiaan Landonin leikkiä vanhalla Mikki Hiiri -teemaisella Apple Watchilla. Andrea ei ollut käyttänyt laitetta vuosikausiin, eikä sen pitänyt olla yhdistettynä puhelimeen. Äiti työskenteli kotonaan lasten päiväunien aikaan, kun vauvamonitorista alkoi kuulumaan outoa puheen ääntä.

Andrea tajusi pian Landonin soittaneen hätänumeroon ja riensi paikalle. Hän pahoitteli asiaa hätäkeskuksen työntekijälle ja katkaisi puhelun. Myöhemmin vanhemmille selvisi, että puhelu oli ehtinyt kestää seitsemän minuuttia.

Yllättävä tapaus päätyi videolle, jonka Leon jakoi sittemmin sosiaalisessa mediassa. UPI-uutissivuston mukaan Landon saa edelleen leikkiä kellolla, mutta ainoastaan heidän valvonnassa ja lentokonetila päällä.