Suomen passit ja henkilökortit muuttuvat jälleen

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen passien ja henkilökorttien ulkoasu muuttuu lähivuosien aikana. Muutoksen taustalla on Poliisihallituksen somima uusi sopimus asiakirjoja toimittavan Thales DIS Finland Oy:n kanssa.

Nyt solmitun sopimuksen tuotantokausi alkaa 13. maaliskuuta 2023. Uuden sopimuksen näkyvimpänä muutoksena tuotantokauden käynnistyessä käyttöön otetaan uusi ulkoasu passeille ja henkilökorteille. Uudet lupa-asiakirjat suunnitellaan ja toteutetaan ennen uuden kauden aloittamista.

Passien ja henkilökorttien ulkoasua päivitetään tietyin väliajoin, sillä pitkään käytössä oleva asiakirjatyyppi on altis väärinkäytöksille ja väärennöksille. Myös asiakirjojen ja niiden sirujen turvatekijöitä päivitetään. Uudistettujen versioiden käyttöönotolla ei ole vaikutusta ennen uudistusta myönenttyjen passien ja henkilökorttien voimassaoloon.