Esittelyssä Samsung Galaxy S21 FE 5G

Digi · Stara.fi

Teknologiayhtiö Samsung toi tammikuussa myyntiin Galaxy S21 -tuoteperheensä uusimman tulokkaan, Galaxy S21 FE 5G -älypuhelimen. Lanseerauksen ajoitus osui hetkeen, jolloin markkinoilla odotettiin jo Galaxy S22 -mallistoa, joten uutuus voi jäädä jossain määrin väliinputoajaksi. 6,4 tuuman 2340×1080 pikselin Amoled-näytöllä varustetun puhelimen 128-gigainen versio maksaa parhaillaan noin 780 euroa ja 256-gigainen versio noin 850 euroa. Laitetta myydään siis premium-hintaluokassa.

Laitteessa on 12 megan pääkamera optisella kuvanvakaimella, 12 megan ultralaajakulma, 8 megan telekamera kolminkertaisella optisella zoomilla ja optisella kuvanvakaimella sekä 32 megan etukamera. Kahden Nano-SIM -paikan lisäksi laitteessa on eSim ja se tukee nimensä mukaisesti 5G-yhteyksiä. 4 500 milliamppeeritunnin akku latautuu 25 watin USB-C -pikalatauksella. Kilpailijoilla on jo yleisesti tarjolla 40 watin latauksia, joten latausnopeus ei nouse genreen kärkisijoille.

Kuva: Samsung Galaxy S21 FE 5G
Kuva: Samsung Galaxy S21 FE 5G
Kuva: Samsung Galaxy S21 FE 5G

Staran testissä Galaxy S21 FE:n ulkoinen ensivaikutelma ei tuonut mieleen premium-hintaluokkaa, sillä testilaitteen takakansi on muovia. Laitteen hintaluokassa tämä materiaalivalinta kieltämättä yllätti, vaikka muovi tosin kestää enemmän iskuja kuin lasi. Puhelimen käsituntuma on muilta osin hyvä, sillä alumiinirunkko on jykevä ja laitteen koko ainakin aikuisen miehen käteen sopiva. Samsung lupaa laitteelle tietoturvan päivitykset vuoden 2025 loppuun saakka. Laitteen avaamiseen voidaan käyttää myös kasvontunnistusta, joka helpottaa käyttöä huomattavasti.

Laitteen monipuoliset kamerat tuottavat varsin laadukasta kuvaa ja videota. Ensiluokkainen näyttö on laitteen parasta antia, mutta siinä ei vielä ole mukana käytön mukaan muuttuvaa virkistystaajuutta. Manuaalisesti sitä voi tosin muuttaa 120 ja 60 välillä. Tässä hintaluokassa se olisi ollut tarpeellinen. Mikäli Android-puhelimen vaihto on pian ajankohtainen, kannattaa odottaa Samsungin seuraavaa Galaxy S22 -mallistoa, ellei laitteen hinta putoa parilla satasella ennen sitä. Hieman tätä edullisemmassa hintaluokassa tämä Galaxy S21 FE 5G olisi perusteltu valinta sekä kameroidensa että muiden ominaisuuksiensa myötä.