Nuuksiossa opitaan lumikenkäilemään talvilomalla – ja yövytään luonnossa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lähellä Helsinkiä Nuuksiossa sijaitseva Suomen luonto- ja retkeilykeskus Haltia tarjoaa talvilomalla monenlaista tekemistä. Niitä ovat muun muassa näyttelyt, hankileikit, luontoreitit, lumikenkäilyretket ja luonnossa yöpymiseen huipentuva talviretkeilykurssi Nuuksion järviylängöllä. Luonnossa oleskelu tekee tutkitusti hyvää kaiken ikäisille.

Näiden lisäksi lumihiutalejahti innostaa perheen pienimmät etsintätehtäviin. Haltian tapahtumakentällä leikitään hankileikkejä ja ihaillaan lumiukkogalleriaa päivittäin. Lähiluonnosta löytyy myös mukavia retkeilypolkuja, jotka johdattavat lomaretkitunnelmiin niin vauvan kuin mummon ja vaarinkin kanssa. Tapahtumakentän kota, sekä talvilomaviikon arkipäivinä myös Aarnitulen varaustulipaikka, ovat yleisön käytössä.

Lumikenkäily on hauska ja kuntoa kohottava liikuntamuoto, jossa talvisen luonnon rauhasta voi nauttia ilolla ja kiireettä, ja johon Nuuksion muodokas maasto tarjoaa hyvät puitteet. Ohjatut lumikenkäretket järjestetään kahtena viikonloppuna helmikuun loppupuolella. 19. helmikuuta järjestetään lisäksi talviretkeilykurssi, joka huipentuu yöpymiseen Nuuksion luonnossa.

Nuuksion Pitkäjärven alue hemmottelee myös pohjoiselle sielunsa menettäneitä sekä glamping-henkisiä luonnonystäviä. Nuuksion Poropuisto sijaitsee 1,5 kilometrin päässä Haltiasta ja Swinghillin laskettelurinne vain alle kilometrin päässä. Lisäksi aivan Haltian naapurissa odottava Haltia Lake Lodge -luontohotelli kutsuu rauhoittumaan ja majoittumaan suloisiin, linnunpesäteemalla sisustettuihin huoneisiin sekä tunnelmallisiin glamping-telttoihin.