Iivo Niskanen otti kultaa! Ylivoimainen voitto olympialaisten 15 kilometrin hiihdossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen hiihtäjä Iivo Niskanen on voittanut kultaa Pekingin olympialaisten miesten perinteisessä 15 kilometrin hiihdossa. Kyseessä on suomalaisen hiihtomestarin paraatimatka ja hän oli muihin nähden ylivoimaisesti paras. Suomalainen Perttu Hyvärinen oli myös voittaja hiihtäessään elämänsä parhaimman olympiasijan hiihdettyään kuudenneksi.

Iivo Niskanen lähti mitalijahtiin päämatkalleen tarkalla taktiikalla. Hän oli laskenut vauhdinjaon tarkkaan etukäteen ja tämä kannatti. Hyvärinen lähti niin ikään matkalle luottavaisin mielin ja tämä näkyi tekemisessä. Niskasen päävastustaja Aleksandr Bolsunov oli kilpailun toinen ja Niskanen päihitti hänet 23,2 sekunnin erolla.

Kilpailu hiihdettiin väliaikalähtönä. Suomalaisnaiset Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski ottivat eilen perinteisen hiihdon kympissä hopea- ja pronssimitalit. Iivo Niskasella on ennestään kaksi kultamitalia olympialaisista vuosilta 2014 ja 2018.