Norjan Altassa erikoinen ilmiö – taivaalla lensi tunnistamaton tulipallo

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Norjan pohjoisosassa sijaitsevassa Altassa todistettiin torstaina päivällä odottamatonta ilmiötä. Taivaalla kiiti tulipallo noin kello 14:25. Näystä tehtiin useita silminnäkijähavaintoja, ja se tallentui myös videoksi.

Andøyan rakettikoealueen tieteen ja teknologian osastin johtaja Kjell Bøenin mukaan kyseessä ei todennäköisesti ollut raketti tai ohjus. Hän kertoo Altaposten-lehdelle valopallon olleen mahdollisesti meteori tai avaruusromua. Norjan asevoimien tiedottaja puolestaan ilmoitti, ettei alueella ollut tapahtumahetkellä sotilaallista toimintaa.

Norjan meteoriverkoston kameravastaava Stenar Midtskogenin mukaan järjestö tutkii tapausta. Myös hänen teoriansa on tässä vaiheessa se, että kyseessä on sotilaskaluston sijaan meteori tai avaruusromua.