10 yliarvostetuinta matkakohdetta maailmassa – oletko sinä käynyt?

Matkailu · Terhi Piiroinen

Parhaimmat matkavinkit saa paikalliselta baarimikolta ja omatoimimatkaajien tai reppureissaajien kertomana. Osa ihmisistä pettyy matkakohteessa, kun mielikuvat eivät vastaakaan todellisuutta. Nyt ihmiset ovat äänestäneet kymmenen yliarvostetuinta matkakohdetta.

10. Bali: Kohde on tunnettu yhtenä Indonesian kauneimmista ja suosituimmista matkailualueista, mutta eräskin Rough Guidesin lukijoista tiivisti seuraavasti: ”kamala, kallis, saastunut, täynnä hässäkkää, pahaa ruokaa, ja sitten he jopa veloittavat sinua siitä, että pääset Balilta pois”

9. Venetsia: Italian romanttisimpana kaupunkina pidetty Venetsia jakaa mielipiteitä. Jokaista vihaajaa kohden löytyy yksi puolustaja. Luke Dady -niminen mies huomautti Twitterissä: ”Siellä on pari turistia, mutta ei mitään muuta kuin likaa. Äärimmäisen vaikuttamaton.”

8. Las Vegas: Kasinoiden täyttämä Strip on kuin amerikkalaisten turistien täyttämä risteilyalus. Krääsää, likaa ja ylipainoisia humalaisia jonottamassa kaikkialle.

7. Barcelona: Sää, ruoka ja arkkitehtuuri ovat upeita, mutta yliarvostettuja. Jos haluaa autenttisen espanjalaiskokemuksen, kannattaa suunnatta muualle maahan.

6. Lontoo: Järkyttävän kallis kaupunki täynnä väenpaljoutta ja liikennettä. Historia hukkuu kaupallisuuden jalkoihin.

5. Bangkok: Jakaa rajusti mielipiteitä, koska joko sitä rakastaa tai vaihtoehtoisesti vihaa. Vaatii yleensä useamman vierailun, jotta oppii tuntemaan kaupungin metkut. Osalle ensimmäinen kerta on myös viimeinen.

4. Pariisi: Rakkauden pääkaupungissa ei tunnu rakastetulta. Ihmiset ovat töykeitä ja kaupunki on ylihinnoiteltu ja yliarvostettu.

3. Los Angeles: Kalifornian saastunein alue, jossa ei ainakaan kannata autoilla keskipäivän aikaan. Pohjoiseen mentäessä rauhallisuus ja vihreys lisääntyvät, mutta ei riitä pelastamaan turistien pettymystä.

2. Dublin: Pubikulttuurin perässä mennään Temple Barin alueelle, mutta se osoittautuu monen silmissä ainoastaan haisevia räkälöitä kuhisevaksi alueeksi.

1. Dubai: Eräs kyselyyn vastanneista ei omien sanojensa mukaan ymmärrä, miksi kukaan ihminen maksaa päästäkseen Dubaihin. Jos pysyy pelkästään turistialueella, on matkailukokemus varmasti tylsä.