Virgin Galactic myy taas lippuja avaruuslennoilleen – 90 minuutin lento maksaa 400 000 euroa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Avaruuteen matkustamista haaveileville tarjotaan jälleen tilaisuutta vierailla Maapallon ulkopuolelle. Aivan kenelle tahansa avaruusturismi ei kuitenkaan sovellu, sillä liput maksavat lähes puoli miljoonaa euroa.

Avaruusturismiin keskittyvä Virgin Galactic on ilmoittanut alkavansa myymään lippuja lennoilleen suurelle yleisölle. Paikka yhtiön aluksessa maksaa 450 000 dollaria, eli noin 400 000 euroa. Asiakkaiden täytyy ensin maksaa 150 000 dollarin varausmaksu ja loput 300 000 dollaria ennen lentoa.

Lipun ostaneet saattavat joutua odottelemaan avaruuteen pääsyä jonkin aikaa. The Verge -sivuston mukaan Virgin Galactic ilmoitti taannoin kaupallisten avaruuslentojensa jatkuvan loppuvuodesta 2022. Yhtiön lennoille on varattu tähän mennessä noin 600 paikkaa.

Virgin Galacticin kaupallisten avaruuslentojen kesto on noin 90 minuuttia. Yhtiön tavoitteena on rikkoa tuhannen myydyn lipun raja ennen avaruuslentojen alkua vuoden lopussa.