Suomen talven lumisin paikka selvisi – syvyyttä jopa metrin verran

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuluva talvi on ollut eri puolella Suomea erittäin luminen. Harvassa paikassa hanget ovat kuitenkaan kertyneet aivan yhtä korkeiksi, kuin eräässä Pohjois-Karjalassa sijaitsevassa kylässä. Siellä lumen korkeus yltää jopa metrin korkeuteen.

Suomen lumisin paikka on Ilmatieteen laitoksen tietojen perusteella Ilomantsin itärajan tuntumassa sijaitseva Naarva. Torstaina 17. helmikuuta kylässä mitattiin lumen syvyydeksi 100 cm, ja perjantaina syvyys on kasvanut vielä yhdellä sentillä.

Naarva on perinteisesti ollut yksi Suomen lumisimmista paikoista. Tänä talvena lunta on kertynyt tilastojen valossa jopa tavanomaista enemmän. Kylän hurjasta lumitilanteesta ensimmäisenä uutisoineen Yle Uutisten mukaan Ilomantsin lumen syvyys on nimittäin helmikuun puolivälissä tyypillisesti noin 70 senttiä.