Disney osti suomalaisen dokumenttisarjan – kertoo toisen maailmasodan tapahtumista pohjoisessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen The Walt Disney Company on ostanut suomalaisen Ylen alkuperäissarjan Vaietut arktiset sodat. Tuotantoyhtiö NTRNZ median mukaan kyseessä on ensimmäinen suomalainen dokumenttisarja, jonka Disney on ostanut. Se tullaan esittämään yhtiön omistamalla National Geographic -kanavalla.

Vaietut arktiset sodat kertoo toisen maailmasodan vaiheista pohjoisessa. Aiheina ovat muun muassa Norjan miehitys ja Lapin sota. Arktisten alueiden tapahtumia toisessa maailmansodassa on perinteisesti käsitelty televisiossa ja elokuvissa korkeintaan melko pintapuolisesti.

Vuodesta 2018 saakka kehitteillä ollutta Vaietut arktiset sodat -sarjaa on kuvattu Suomessa, Norjassa, Rutosissa, Venäjällä, Saksassa ja Iso-Britanniassa. Sen oikeudet on myyty ennakkoon myös Norjaan, Ruotsiin a Tanskaan. Sarja esitetään ensimmäisenä Suomessa Yle Areenassa 14. helmikuuta ja Yle TV1 -kanavalla 16. helmikuuta alkaen.