Disneylle omia asuinalueita Yhdysvaltoihin – ensimmäinen tulossa Kaliforniaan

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viihdejätti Disney on paljastanut suunnittelevansa yhtiön faneille suunnattujen omien asuinalueiden rakentamista. Storyliving by Disney -alueiden on tarkoitus operoida yhtiön huvipuisto-osaston alaisuudessa.

Ensimmäisen Storyliving-asuinalueen rakennustyöt on määrä aloittaa vielä tämän vuoden aikana Kalifornian Rancho Mirageen. CNN-uutissivuston mukaan noin 2,5 neliökilometrin alueelle suunnitellaan yhteensä 1 900 erilaista asuntoa ja kotia. Alueille on tarkoitus rakentaa myös viihteeseen, ostoksiin, ruokailuun ja majoitukseen keskittyviä osioita.

Disneyn esiintyjiksi kuvailemat työntekijät tulevat toimimaan alueiden ylläpitäjinä, minkä lisäksi heidän tehtäviinsä kuuluu viihdykkeiden ja erilaisten kokemusten tarjoaminen asukkaille. Mikki Hiireen tai muihin Disney-hahmoihin alueilla ei kuitenkaan törmätä. Asukkailta peritään erilaisia jäsenyysmaksuja, joiden hintoja ei ole toistaiseksi tuotu julki.

Storyliving ei ole Disneyn ensimmäinen yritys perustaa omia asuinalueita. Walt Disney haaveili jo 1960-luvulla omasta EPCOT-kaupungistaan. Vuonna 1995 yhtiö avasi Floridan Disney Worldin läheisyyteen Celebration-nimisen asuinalueen, jonka tarkoituksena oli olla eräänlainen Disney-versio perinteisistä amerikkalaiskylistä. Yhtiö kuitenkin myi naapuruston pian sen avaamisen jälkeen.