Huomenna on 22.02.2022 – vuoden suosituin vihkipäivä Suomessa?

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Huominen, tiistai 22. helmikuuta 2022, on yksi tämän vuoden suosituimmista vihkipäivistä. Päivämäärä on palindromi, eli se on sama edestä ja perästä luettuna 22022022. Digi- ja väestötietovirasto vihkii avioon yhteensä 386 paria.

Viraston kaikki vihkiajat on varattu Helsingistä Kittilään saakka, ja useilla pienilläkin paikkakunnilla vihkimisiä tehdään urakalla tänä helmikuisena tiistaina. Esimerkiksi Raahessa vihille astuu 13 paria. Normaalisti koko Suomessa vihille astuu 200 paria viikossa.

Siviilivihkimisiä tehdään yleensä eniten perjantaipäivinä heinä-elokuussa. Helmikuun supertiistai ylittää suosiossaan jopa kesäperjantait. Kesällä siviilivihkimisen haluaa viikossa parhaimmillaan noin 300 paria.

Vihkiminen voi olla kirkollinen vihkiminen tai siviilivihkiminen. Kirkollisia vihkimisiä tekevät evankelis-luterilainen ja ortodoksinen kirkko sekä rekisteröidyt uskonnolliset yhdyskunnat, joilla on siihen oikeus. Siviilivihkimisiä tekee Digi- ja väestötietoviraston lisäksi myös käräjäoikeus.