Kiire kostautui hiihtolomaliikenteessä – poliisi takavarikoi kasan ajokortteja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Suomen poliisilaitos valvoi hiihtolomaliikennettä valtatie 5:llä sunnuntaina. Mikkelin tienoilla olleessa ratsiassa jäi kiinni useampi kaahari, joiden ajokortti jäi poliisin haltuun. Iltapäivällä poliisi laski tiellä 450 ajoneuvoa tunnissa.

– Kovin nopeus Mikkeliä halkovalla valtatiellä oli 149 km/h, kun sallittu olisi ollut 80 km/h, poliisi kertoo ja arvioi karkeasti, että pohjoiseen matkanneilla jopa kolmella neljästä oli lievä ylinopeus.

– Lomaliikenteessäkin liikennemerkkien ilmoittamat nopeusrajoitukset ovat suurin sallittu nopeus, myös ohitustilanteessa, vaikka sinne kauas pohjoiseen onkin vielä pitkä matka. Turvallista hiihtolomaviikkoa ensimmäisille lomanviettäjille, etenkin sinne tieliikenteeseen!

https://www.facebook.com/Pkpoliisi/posts/258446639804274