Retropelaajien aarre löytyi – varastollinen hyväkuntoisia Nintendo ja Sega -pelejä

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Videopeliharrastajat ovat tehneet merkittävän retropelaamiseen liittyvän löydön. Yhdysvaltojen Nebraskassa sijatsevasta varastosta paljastui satoja takavuosien hyväkuntoisia Nintendo ja Sega -pelejä. Varaston pelit ovat peräisin paikallisesta kaupasta, joka lopetti toimintansa vuonna 1994.

Pelit olivat pysyneet koskemattomina siitä lähtien. Pelikokoelman löysi retropelien jälleenmyyntiin erikoistunut Gameroom. Sen työntekijät totesivat löydöstä esittelevällä videolla varastossa olevan runsain määrin vähemmän arvokkaita NBA ja Madden -urheilupelejä, mutta joukossa oli myös laatikkokaupalla erittäin harvinaisia nimikkeitä. Tällaisia olivat muun muassa Super Nintendon Chrono Trigger, jonka arvo on noin 2 100 euroa, ja saman konsolin noin 1 200 euron arvoinen Teenage Mutant Nina Turtles 4: Turtles in Time.

IGN-sivuston mukaan Gameroom ei julkaise arvioita kokoelman arvosta ennen kuin kaikki pelit on kirjattu ylös. Kokoelman uskotaan kuitenkin olevan kymmenien tuhansien eurojen arvoinen.