Talvirenkaat halvimmillaan – säästöä jopa satoja euroja

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tilastot osoittavat, että talvirenkaiden hinnat ovat tähän aikaan vuodesta alimmillaan. Talvirenkaiden korkein hintapiikki osuu marraskuulle. Säästö voi olla useista kympeistä jopa satoihin euroihin.

Hintavertailupalvelu Hintaopas on selvittänyt talvirenkaiden hintoja kuluneiden vuosien aikana. Tilastojen mukaan hinnat ovat alimmillaan noin helmikuun puolivälistä maaliskuun puoleen väliin. Päiväkohtaiset hinnat ovat tuolloin noin kymmenen prosenttia vuoden korkeimpia hintoja alempana.

Viime vuonna halvin yksittäinen päivä renkaiden hankkimiseen oli 21. helmikuuta. Talvirenkaiden hinnat lähtevät maaliskuun alun jälkeen tasaiseen nousuun. Hinnoissa nähdään selkeä korotuspiikki lokakuun alussa, ja korkeimmillaan hinnat ovat marraskuun puolivälissä. Viime vuonna korkein keskihinta nähtiin 10. marraskuuta.

– Kymmenen prosentin hintaero tarkoittaa neljän renkaan setin kohdalla mallista riippuen jo vähintään 40–80 euroa. Puhumattakaan kalleimmista rengasmalleista, jolloin säästö voi olla jo satoja euroja. Nyt kun renkaiden hinnoissa on ollut muutenkin nousupainetta, niin kuukausittaista hintakehitystä kannattaa ilman muuta seurata rengashankintoja miettiessään, Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett kommentoi.