Onko sinulla huono päivä? Tällä pingviinillä saattaa olla vielä huonompi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Saint Andrew’s Bay on pingviinien asuttama poukama Etelä-Georgiassa ja Etelä-Sandwichsaarilla. Alueella on runsas kuningaspingviinien yhdyskunta. Ne ovat tottuneet saaren karuun luontoon.

Nyt videolle on ikuistettu yksi saarella asuvista pingviineistä. Kyseessä on vasta poikanen, sillä sen höyhenpeite on ruskea. Jostain syystä poikasen keho on kauttaaltaan mudan peitossa ja se on porukasta hyvin erottuva resupekkaisen ulkonäkönsä vuoksi. Normaalisti poikaset ovat pörröisiä ja söpöjä. Söpö on tämäkin yksilö, mutta se on hivenen raasuparka.

Toivottavasti pikkukaverin höyhenpeite on kuivunut nopeasti, sillä saarella on ympäri vuoden korkeintaan kymmenen astetta lämmintä. Video on kuvattu viime vuonna marraskuussa. Kuningaspingviinien kanta on elinvoimainen ja niitä esiintyy runsaasti etenkin Etelämantereen edustalla sijaitsevilla saarilla.