Suomalaisilla on akuutti koirakuume – koirien kysyntä nostanut hinnat pilviin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tilastokeskuksen vuonna 2018 tehdyn arvion mukaan Suomessa on noin 700.000 koiraa. Koirien suosio jatkaa kasvuaan Suomessa, osittain koronapandemian vauhdittamana. Koirien kysynnän lisääntyessä myös koirien hinnat ovat nousseet jonkin verran. Suomessa suosittujen rotujen ostohinnat ovat nousseet 10-30 prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2021.

Ruotsissa koiranpentujen hinnat ovat nousseet viime vuosina peräti 30-60 prosenttia. Suomessa Agria Eläinvakuutuksen tilastojen mukaan chihuahuoiden hinnat ovat samassa ajassa nousseet reilu 20 prosenttia ja jackrussellinterriereiden, rottweilereiden, labradorinnoutajien ja bordercollieiden noin kymmenen prosenttia.

– Suomessa koirankasvatus on hyvissä kantimissa ja vaikka kysyntä on voimakkaasti kasvanutkin koronavuosina, niin yhtä jyrkkää hintabuumia kuin Ruotsissa ei onneksi ole nähtävissä. Suomessa koirankasvattavat ovat todella ammattimaisia ja kasvatustyön keskiössä on koirien hyvinvointi. Kasvattajille Suomessa tuntuu olevan korostetun tärkeää, että koiranpentu saa sille sopivan kodin ja valinta tehdään todella tarkoin kriteerein, kommentoi Agria Eläinvakuutuksen maajohtaja Anna Linder.

Suomen Kennelliittoon rekisteröitävien koirien määrä on kasvanut erityisesti koronapandemian aikana vuosina 2020 ja 2021. Vuodesta 2018 vuoteen 2021 Kennelliittoon rekisteröityjen koirien määrä on noussut 15 prosentilla.