Viimeinkin! Ravintolarajoitukset poistuvat koko maassa tiistaina

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Voimassaolevat ruoka- ja anniskeluravintoloiden koronarajoitukset poistuvat maaliskun alussa. Hallitus päätti asiasta valtioneuvostojen yhteisistunnossa torstaina.

Ravintoloiden anniskelua, aukioloaikoja, asiakasmäärää ja istumapaikkoja koskevat rajoitukset poistuvat käytöstä tiistaina 1. maaliskuuta. Voimassa pysyvät edelleen koronan leviämisen estämiseen tähtäävät hygieniavelvoitteet. Ravintoloiden on siis jatkossakin huolehdittava tilojensa puhtaudesta ja tehdä asiakkaille selväksi, ettei ravintolaan saa tulla oireisena.

Ravintoloiden on myös esimerkiksi huolehdittava siitä, ettei tiloissa synny tarpeetonta tungosta ja että asiakkaiden sekä seurueiden välillä pysyy riittävä etäisyys. Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan rajoituksia harkitaan uudelleen, mikäli tautitilanne muuttuu ja sairaalakuormitus nousee merkittävästi.