Kauppakeskus Kuukkelin palon syttymissyy selvisi – näin poliisi kommentoi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Inarin Saariselän matkailukylän liikekeskus Kuukkeli tuhoutui tulipalossa maanantaina. Nyt Lapin poliisilaitos on kertonut saaneensa valmiiksi tulipaloon liittyvän tutkinnan.

Tulipalo sai tutkinnassa hankitun tiedon perusteella rakennuksen sähköpääkeskuksesta. Koska sähköpääkeskus paloi täydellisesti, ei tiedossa ole mikä palon aiheutti keskuksessa. Poliisi ei kuitenkaan epäile palon saaneen alkunsa huolimattomuudesta tai tahallisuudesta.

Teknistä tutkintaa tehtiin tiistain ja keskiviikon aikana Kuukkelin raunioilla. Poliisi teki yhteistyötä Lapin pelastuslaitoksen palotutkijan ja vakuutusyhtiön vahinkotutkinnan kanssa. Tutkinnassa käytettiin myös esimerkiksi silminnäkijöiltä saatua materiaalia.

– Ensimmäiset ilmoitukset tulipalosta tulivat kahdelta sivulliselta ilmoittajalta klo 03:42 poliisin ollessa vielä matkalla paikalle. Ilmoitusten mukaan liekit näkyivät jo kauppakeskuksen räystäiden alta ja katon läpi. Muutama minuutti myöhemmin poliisin tullessa paikalle todettiin katon olevan tulessa rakennuksen länsipäässä sekä rakennuksen olevan täynnä sakeaa savua, poliisi kertoo tiedotteessaan.