Poliisi: Susi ei purrut koiranulkoiluttajaa Kauhajoella – tapaus yhä epäselvä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Syksyllä kohua herättäneessä tapauksessa koiranulkoiluttajan epäiltiin joutuneen suden puremaksi Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevalla Kauhajoella. Poliisi aloitti sittemmin tapaukseen liittyvän tutkinnan.

Kauhajokelainen mies oli kertonut sosiaalisessa mediassa ulkoiluttaneensa tapahtumahetkellä koiraansa. Lemmikki oli alkanut murisemaan ja tempaissut itsensä irti taluttimesta. Miehen mukaan hän oli tämän jälkeen kohdannut sudeksi epäilemänsä eläimen, joka oli purrut häntä käteen.

Poliisi suoritti paikkatutkintaa metsästyksen asiantuntijoiden avustuksella, kuuli asianomaisia ja lähetti laboratoriotutkimuksiin vaatekappaleen, jossa oli puremajälki. Tapahtumapaikalta tai sen läheisyydestä ei löydetty suden jälkiä. Laboratoriotutkimuksessa ei myöskään löytynyt suden DNA:ta.

Suoritettujen tutkimusten lopputulemana on Pohjanmaan poliisin mukaan se, ettei susi ollut purija. Tapauksen tutkinta on päättynyt, ja purija jää näin ollen mysteeriksi.