Amanda Bynes haluaa tehdä britneyspearsit – vaatii huoltajuudelleen loppua

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Takavuosien Hollywood-tähti Amanda Bynes joutui mielenterveyshoitoon vuonna 2013. Nainen oli kirjoitellut erikoisia twiittejä nettiin ja yritti lopulta sytyttää naapurinsa pihatien tuleen. Taustalla oli runsaasti myös päihteiden käyttöä. Hän joutui tahdonvastaiseen hoitoon ja on ollut siitä lähtien holhouksenalainen.

Nyt yhdeksän vuotta myöhemmin Bynes on päättänyt hakea päätöstä holhoukselleen. Hän on saanut inspiraationsa laulaja Britney Spearsista. TMZ-lehden mukaan hän on toimittanut tarvittavat asiakirjat oikeuteen. Ajoitusta pidetään erikoisena, sillä holhoussopimusta jatkettiin vastikään vuoteen 2023 saakka.

Amanda on saanut apua mielenterveysongelmiinsa viime vuosien aikana. Välillä nainen on osoittanut kuntoutuneensa, mutta sitten vointi on romahtanut tai johtanut esimerkiksi päihteiden käyttöön. Hän joutui viimeksi psykiatriseen hoitoon erottuaan kihlatustaan Paul Michaelista vuonna 2020.