Mies on koukussa ranskanperunoihin – sama kuin joisi kaksi litraa rasvaa kuukaudessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa asuva Eric on koukussa rapeisiin, rasvaisiin ja suolaisiin ranskanperunoihin. Mies syö ranskalaisia noin 20 kertaa enemmän kuin keskiverto kotimaansa kansalainen. Ja kuten kaikki tietävät, amerikkalaiset syövät valtavasti ranskalaisia normaalistikin.

Eric ei syö oikeastaan mitään muuta. Hän on ollut äärimmäisen nirso ruoan suhteen lapsuudestaan asti ja mies on ravannut asiantuntijoiden vastaanotoilla voittamassa ruokiin liittyviä pelkojaan. Hän saa paniikkikohtauksen maistettuaan muuta ruokaa kuin ranskanperunoita.

Miehen ruokapelko on niin suurta, että hänellä on suuria vaikeuksia ruokkia jopa omia lapsiaan. Ericin aktiivisen elämäntyylin ansiosta hänelle ei ole kertynyt ylipainoa epäterveellisen ja yksipuolisen ruokavalion johdosta, mutta kaikki vaikeudet eivät näy kehon ulkopuolelle.

Freaky Eaters -ohjelmassa autetaan erikoisista ruokailutottumuksista kärsiviä ammattilaisten johdolla. Eric ei ole kovinkaan iloinen nähdessään psykoterapeutin ja ravintoterapeutin astuvan hänen pöytäänsä. Hän ei usko, että voisi oikeasti muuttua – onhan samaa kokeiltu jo aiemminkn. Lopulta terveystiedot ja sydänkohtauksen saapumisesta kielivät arvot saavat Ericin ajattelemaan, että ehkäpä hänen riippuvuutensa onkin pahempi kuin hän uskoo.