Kalastajien saaliiksi muinainen mammutin hammas – myyntituotto ukrainalaisten hyväksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalastusaluksen miehistö sai taannoin saaliiksi jotain täysin odottamatonta. Simpukoiden lisäksi verkkoon tarttui Yhdysvaltojen Massachusettsin rannikon tuntumassa 12 000 vuotta vanha suurikokoisen muinaiseläimen hammas.

Aluksen kapteeni Tim Rider toimitti löydöksen New Hampshiren yliopiston tutkijoiden tunnistettavaksi. Kävi ilmi, että kyseessä oli mammutin hammas. Hammas oli yli 27 senttiä pitkä ja kolme kiloa painava.

Rider asetti hampaan esille omistamaansa ravintolaan, mutta sittemmin hän päätti asettaa sen myyntiin eBay-verkkohuutokauppaan. Tarkoituksena on lahjoittaa hampaan myyntitulot kokonaisuudessaan Ukrainan sodan uhreja avustavalle World Central Kitchen -järjestölle.

– Kalastajana en tietenkään kykene ratkomaan kaikkia maailman ongelmia, mutta voin auttaa hätää kärsiviä ihmisiä, Rider totesi NBC-uutissivustolle.