Vuorikiipeilijät järjestivät teekutsut 6 496 metrin korkeudessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mount Everestille kiipeäminen on jo saavutus itsessään, mutta seikkailija Andrew Hughesin ja muista vuorikiipeilijöistä koostuneelle ryhmälle se ei ollut vielä tarpeeksi. Ryhmä on noussut otsikoihin epätyypillisen ennätyksen rikkomisen ansiosta.

Andrew Hughes lähti viime keväänä valloittamaan Mount Everestiä. Ryhmä sai matkaa suunnitellessaan idean rikkoa maailman korkeimmalla pidettyjen teekutsujen ennätyksen. Guinnessin sittemmin vahvistama ennätyksellinen teehetki järjestettiin 5. toukokuuta 6 496 metrin korkeudessa.

Teen lisäksi kutsuilla tarjoiltiin partiolaistyttöjen myymiä keksejä, jotka Hughes oli kuljettanut vuorelle Yhdysvaltojen Seattlesta saakka. Hughes saavutti Mount Everestin huipun lopulta pari viikkoa myöhemmin, 23. tokokuuta 2021. Hughes kuvailee ennätyksen rikkomista hänelle tärkeäksi saavutukseksi ja hän toivoo sen inspiroivan myös muita tavoittelemaan unelmiaan.