iPhonen kasvojentunnistus toimii nyt myös maskin kanssa

Digi · Tim Isokivi

Kasvomaskeista on tullut osa arkea lähes kaikkialla maailmassa. Maskien käyttö on luonut yllättäviä haasteita muun muassa niille, jotka poistavat puhelimen lukituksen mieluiten kasvontunnistuksen avulla.

Nyt iPhonen käyttäjien arkea on kuitenkin helpotettu kasvontunnistukseen liittyvän uudistuksen myötä. iOS-käyttöjärjestelmän tuorein 15.4-versio nimittäin mahdollistaa kasvontunnistuksen myös silloin, kun käyttäjän kasvoilla on maski.

Applen mukaan kasvontunnistus kykenee nyt erottamaan käyttäjän silmiä ympäröivistä yksityiskohdista. Uudistetun ominaisuuden käyttöön ottaakseen käyttäjän täytyy konfiguroida Face ID -uusiksi.

Kasvontunnistus maski päällä onnistuu ainoastaan iPhone 12 ja iPhone 13 -puhelimissa. Vanhempien mallien omistajien täytyy siis jatkossakin riisua maski pois poistaakseen lukituksen Face ID-ominaisuudella.