Maskisuositusta ei purettukaan vielä: ”Kannattaa yhä käyttää”

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maskisuosituksen vihjattiin taannoin olevan väistymässä, mutta suositus maskien käytöstä pysyy edelleen voimassa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n mukaan maskisuositusta ei päivitetä ainakaan vielä tämän viikon aikana.

– Koronatartuntojen määrän takia emme päivitä maskisuositustamme vielä tällä viikolla. Maskia kannattaa yhä käyttää tilanteissa, joissa lähikontakteja on vaikea välttää ja tartuntariski voi olla iso. Tarkemmat suositukset voivat vaihdella alueittain, THL tiedotti Twitterissä.

Suomessa oli 16. maaliskuuta sairaalahoidossa 858 koronapotilasta ja tehohoidossa 38 koronapotilasta. Voimassaoleva maskisuositus ei koske alle 12-vuotiaita. Suositus ei koske terveyden- ja sosiaalihuollon, opetuksen tai varhaiskasvatuksen toimialoja eikä työyhteisöjä, joita varten on erilliset suositukset.