KRP:n nimissä lähetetty huijausviestejä – älä avaa liitettä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Keskusrikospoliisi on varoittanut sähköpostitse leviävistä huijausviesteistä. KRP:n nimissä lähetettävien sähköpostien sisältämiä liitetiedostoja ei viranomaisten mukaan tule missään nimessä avata.

Poliisin mukaan viestien sisällöt vaihtelevat ja niitä on lähetetty eri sähköpoistiosoitteista. Yhdistävä tekijä on se, että viestien otsikoissa mainitaan artikla 360 ja liitteinä on PDF-tiedostoja. Viesteissä vastaanottajan väitetään syyllistyneen rikoksiin.

– Tyypillisesti huijauskampanjoissa viestien sisällöt ja muodot muuttuvat ajan mittaan, eli siksi täsmällistä kuvausta viesteistä ei ole mahdollista antaa. Olennaista on, että viestien liitteenä olevia tiedostoja ei tule avata, eikä viestin ohjeiden mukaan tule toimia, KRP:n rikostarkastaja Mikko Rauhamaa kertoo tiedotteessa.

Poliisi ohjeistaa poistamaan viestin avaamatta liitteitä. Jos viestiin on jo tullut vastanneeksi ja antaneeksi pankkitietojaan eteenpäin, tulee yhteyttä ottaa välittömästi omaan pankkiin ja tehdä rikosilmoitus poliisille.