Nalle Österman tunnelmoi Depeche Moden ja David Bowien hengessä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Björn “Nalle” Österman on tehnyt yli 30 vuoden mittaisen uran musiikki- ja kulttuuritoimittajana sekä arvostelijana sekä vaikuttanut rumpalina sekä lauluntekijänä muun muassa sellaisisa yhtyeissä kuin Gandalf, Lullacry, Chaosbreed ja Sonic Roots. Nyt hän on yllättänyt omalla äänitteellään. Tuore Ø-levy ilmestyi helmikuussa.

– Tätä äänitettä ei olisi ilman puun takaa päättynyttä parisuhdetta.

Sooloartistina debytoiva helsinkiläinen Österman kertoo miettineensä soololevyn tekemistä jo toistakymmentä vuotta. Neljä biisiä sisältävän Ø-ep:n sävelmiä ja laulua on jo verrattu muun muassa Depeche Modeen, Sisters Of Mercyyn, The Doorsiin, David Bowieen, Leonard Coheniin ja Lou Reediin.Ø on miehen omaa käsialaa, jolle viimeisen silauksensa ovat antaneet tuottaja Johnny Lee Michaels ja Chartmakersin masteroija Svante Forsbäck.

– Minulla oli kolme kriteeriä lopputulokselle: tunnelma, laadukkaat laulusuoritukset ja kansainvälinen lopputulos. Halusin yksinkertaisesti parasta, mitä Suomesta voi saada tässä tyylilajissa, toteaa laulaja-lauluntekijä itse.