Ostitko tätä täysjyväriisiä? Palauta heti kauppaan

Ruoka Terveys · Tim Isokivi

Kauppaketju Tokmanni on vetänyt pois myynnistä riisiä torjunta-aineen vuoksi. Takaisinveto koskee yhtä erää yhden kilon pakkauksissa myytävää Priima-täysjyväriisiä.

Täysjyväriisin tuote-erästä löydettiin EU:n määräykset ylittävä määrä kasvinsuojeluaineita. Kyseiset aineet ovat Ruokaviraston mukaan trisyklatsoli ja propikonatsoli. Niiden liiallisen määrän vuoksi tuotetta ei tule käyttää.

Takaisinveto koskee vain erää, jonka parasta ennen -päiväys on 11.8.2023 ja eräkoodi L:2022/02/280. Tuotetta on myyty Tokmannin myymälöissä maaliskuun alusta lähtien. Tokmannin mukaan asiakkaat voivat palauttaa ostamansa tuotteet Tokmannin myymälään saadakseen hyvityksen hinnasta, ja yhtiö pahoittelee tapauksesta koitunutta vaivaa.