Maailmankuulu somekissa Stepan pakeni Ukrainasta Ranskaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sosiaalisesta mediasta tuttu Stepan-on mahdollisesti Ukrainan kuuluisin kissa. 13-vuotias kissa tunnetaan erityisesti kuvista ja videoista, joissa se istuu kyllästyneen näköisenä viinilasin äärellä diskovalojen loisteessa.

Nyt Stepan on joutunut pakenemaan Ukrainasta omistajansa kanssa. Stepanin seuraajat huolestuivat kissan tilin vähentyneestä aktiivisuudesta Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Kissan omistaja Anna jakoi lopulta Instagramissa tilannepäivityksiä tilanteestaan. Hän oli kotonaan Harkovassa pommitusten alkaessa.

– Vietimme kaksi yötä kellarissa ja viikon ilman sähköä. Meidän täytyi mennä läheiseen kellariin ladataksemme puhelimia. Lopulta pääsimme poistumaan kaupungista Harkovalaiset vapaaehtoistyöntekijöiden autettua meidät rautatieasemalle, Anna kirjoitti.

Annan ja Stepanin päästyä noin 20 tuntia myöhemmin rajan ylitse Puolaan heille tarjottiin apua World Influencers and Bloggers Association, eli Maailman vaikuttajat ja bloggaajat -järjestön taholta. Järjestön avustuksella Stepan, Anna ja hänen perheensä saivat turvapaikan Ranskasta.

Stepanin Instagram-tilillä on yli 1,2 miljoonaa seuraajaa eri puolilta maailmaa. World Influencers and Bloggers Association nimitti Stepanin viime vuonna yhdeksi maailman suurimmista somelemmikeistä.