Parantava lähde Bahamalla – terveysmatkailun salattu kohde

Matkailu · Terhi Piiroinen

Karmeiden vuosien jälkeen osataan arvostaa paremmin asioita, joita on saattanut pitää aiemmin itsestäänselvyytenä. Terveys on malliesimerkki tästä. Sen arvon tajuaa vasta sitten, kun sen menettää.

Nyt ihmiset matkustavat terveyden perässä. Bahaman Biminillä sijaitseva lähde on yksi salaisimmista matkakohteista. Kyseessä on makean veden lampi, jonne pääsee vain veneellä. Jotkut väittävät, että lammen makea vesi sekoittuu suolaisen veden kanssa ja on siten melkoinen ihmelääke. Paikan löytämiseen kannattaa palkata opas, sillä se on suojassa turismilta.

Travel and Leisuren mukaan neurofysiologian tutkija tohtori Richard Wingate testasi ”Healing Holen” veden koostumusta ja havaitsi, että se sisältää suuria määriä litiumia, rikkiä ja magnesiumia. Litiumia käytetään mielialahäiriöiden hoitoon, magnesiumia lihasten toimintaan ja energiantuotantoon, ja rikki on välttämätöntä kehon toiminnalle.