Neljää miestä syytetään polttoaineautomaattien hakkeroimisesta – laskivat hintaa itselleen

Autot Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi on pidättänyt Yhdysvaltojen Floridassa neljä miestä, joiden uskotaan laskeneen polttoaineen hintaa itselleen laittomin keinoin. Teko oli suoritettu eräänlaisen huoltoaseman polttoaineautomaattien laitteistoon kohdistuneen hakkeroinnin avulla.

Nelikon teot kohdistuivat Lutzissa ja Lakelandissa sijaitsevien Circke K -huoltoasemien polttoaineautomaatteihin. Miesten kerrotaan käyttäneen laitetta, joka vaikutti pumppujen polttoainevirtaa sääntelevien pulsaattorien toimintaan. Tällä tavoin he pystyivät muuttamaan automaattien polttoaineen hintaa ja tankkaamaan sitä autoihinsa sekä mukanaan olleisiin säiliöihin lähes ilmaiseksi.

Miehet jäivät kiinni itse teosta täyttäessään lukuisia säiliöitä polttoaineella huoltoasemalla. New York Post -lehden mukaan poliisit uskovat samankaltaisten rikosten lisäätyvän polttoaineiden hintojen noustessa. Tekijät myyvät laittomin keinoin pilkkahintaan hankkimaansa polttoainetta eteenpäin suurin voitoin.