Realitysarjassa maistettiin suomalaisia herkkuja – salmiakki saa lähes oksentamaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessakin esitetty Pieni suuri perhe -ohjelma kertoo seitsemänhenkisen Johnstonien perheen elämästä. Perheessä on lyhytkasvuisia henkilöitä, ja nyt joukkoon astuu mukaan suomalainen vaihto-oppilas Joose. Perheenäiti Amber on ajatellut, että tilaa Joosen iloksi suomalaisia herkkuja, jotta poika ei tunne niin paljoa koti-ikävää kolmen kuukauden visiitin aikana.

Perhe ihmettelee erityisesti salmiakkia ja sitä, miksi mustaa töhnää on pitänyt tunkea jokaiseen herkkuun. Salmiakki ei saa amerikkalaisten makunystyröitä mehustumaan – päinvastoin. He sylkevät salmiakkiherkut roskakoriin.

Perhe maistelee myös kuivattua poroa ja suomalaista sinappia. Mikään herkuista ei saa heidän hyväksyntäänsä. Ohjelma ei tee kovinkaan mairittelevaa markkinointia suomalaisille herkuille, mutta ehkäpä jokainen ymmärtää, että Suomessa syödään muutakin kuin salmiakkia tai sinappia.

Realitysarjaa on esitetty jo 11 tuotantokauden ajan ja se on todella suosittu Yhdysvalloissa. Suomalainen Joose hyppää mukaan viimeisimmällä tuotantokaudella.